Nystart

DSC_0791

Det har varit en turbulent tid med ändrade familjeförhållanden här på Djupto och nu ett drygt år senare står jag på egna ben med en egen liten hästhjord att sköta. Jag stod också inför det faktum att det inte längre fanns någon vuxen nokotahingst i Sverige, men jag stod med åtta ston. Rent praktiskt hade nog det enklaste beslutet varit att avveckla och bara behålla de absoluta favoriterna som ridhästar. Men min passion ligger i hela rasen och det hade ju också varit svårt att välja bort några av dessa underbara individer så i april åkte jag till Norddakota för att hitta mig en ny avelshingst. Jag tror jag lyckades. Jag har iallafall valt ut en och i slutet av september väntas han anlända till Djupto. Det känns oerhört roligt och spännande. I och med att han kommer så sent på året så kommer jag inte att betäcka några ston redan i år, men min tanke är att nästa år ska åtminstone Blåmes, Leona och Frideborg betäckas. Det blir nog bäst så i vilket fall, för då har jag tid att riktigt lära känna och börja utbilda Copper, som är tre år gammal, utan distraktionen av ston. Men visst längtar jag efter den dagen när det återigen föds föl på Djupto! /Emma

DSC_0162.JPG

Copper Canyon Chief *2014 e: Hail Chief u: Penny.  Norddakota, april 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s