Copper Canyon Chief

Roan nokota stallion

*2014

e: Hail Chief  u: Penny

Uppfödare: Frank Kuntz

I slutet av september kommer han, Copper Canyon Chief, min nya hingst och då kan och ska jag berätta mer om vem han egentligen är. Men mitt första intryck efter den knappa vecka som jag spenderade med honom i april är att han är en oerhört vänlig individ som också är lättlärd. Han gick från att aldrig ha burit en grimma till att ledas med mycket lätt tryck under våra små träningspass den veckan så det känns mycket lovande.

Uppdatering 1: Nu har Copper varit i Sverige i tio dagar och mitt intryck består fullkomligt. Han är en oerhört trevlig och kärvänlig individ som tar saker med ro. Det bådar gott inför framtiden!

Uppdatering 2: Nu har Copper varit i Sverige i snart tio månader och äntligen fått träffa de ston som ska betäckas på. Allt har gått bra och Frideborg, Blåmes och Leona verkar alla tre ha blivit dräktiga på första brunsten!

Uppdatering 3, 2020-03-20: Jag valde att importera just Copper som min blivande avelshingst dels för att jag tyckte mycket om hans temperament och dels för att jag tyckte hans linjer var en bra medelväg för att matcha mina ston. Jag har en ganska spridd skara ston vad gäller typ, de är alla typiska nokotas, men de varierar mycket i storlek. Helst hade jag nog velat ha två hingstar, en mer renodlad ranch i typen och en mer renodlad traditional, men den möjligheten har jag inte, så jag fick hitta mig en så mycket gyllene medelväg jag bara kunde och att döma av hans två första avkommor tycker jag att jag har lyckats väl i Copper. Arikara och Amidon har båda både den typen och mentaliteten som gör nokotan så speciell.

2023-06-04: Copper utvecklade tyvärr sommareksem och jag tog honom ur avel sommaren 2022. Han fick väldiga besvär av eksemet och slutade inte klia sig ens långt in på hösten och jag valde tillslut att ta bort honom.

_20170729_105420.JPG

Hail Chief. Norddakota, sommaren 2010.

262726_10100853135606340_7093938_n.jpg

Penny. Norddakota, sommaren 2011.

DSC_3461

DSC_0162

Mitt första möte med Copper. Norddakota april 2017.