Till Salu/For Sale

Nu kan jag erbjuda ett unikt tillfälle för dig som skulle vilja starta avel på nokotahästar. Jag brinner otroligt starkt för bevarandet av rasen men på grund av nya utmaningar i yrkeslivet har jag kommit fram till att jag vill minska på min egen flock för att känna mig trygg i att även framöver kunna hålla den höga kvalitet på min verksamhet som jag vill.

Därför är nu Copper Canyon Chief och Purple Rain till salu för den avelsintresserade.

Copper har i detta nu fem avkommor och två till väntas i juni/juli. Alla friska, fina individer med ett trevligt lynne. Copper själv är född 2014, kom till Sverige hösten 2017 efter att ha levt sina första år i halvvilt tillstånd på Kuntz Ranch i Linton, North Dakota. Hos mig har han enbart använts i avel. Sedan oktober 2020 har han stått på ett utbildningstall och närmar sig nu en första uppsittning så han har fortfarande mycket att lära om världen. Mankhöjd ca 150 cm.

Purple är född 2012. Fick sitt första föl 2020; ett härligt sto efter Copper. Fölningen var lätt och Purple är en bra mamma. Hon är dräktig igen med Copper med förväntad fölning månadsskiftet juni/juli. Utbildningsmässigt har inridning påbörjats för några år sedan men sedan har hon mest bara haft det gott i flocken här. Mankhöjd ca 138 cm.

Pris för båda tillsammans 75 000 kr

Leave a comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s